Wanneer is mijn auto toe aan een klein onderhoudsbeurt?

“Vroeger” werd standaard een klein onderhoudsbeurt gedaan bij een 10.000 km stand of na 1 jaar op de weg en een groot onderhoudsbeurt bij 20.000 km of na 2 jaar autorijden. Tegenwoordig is er bij nieuwe auto’s minder onderhoud nodig, de kleine onderhoudsbeurt is daardoor een beetje de oude grote onderhoudsbeurt geworden (20.000 km).  home_02

Maar let op uw motor olie moet vaker gepeild en ververst worden en ook uw banden moeten tussendoor zeker gechecked worden.  De banden zijn het enige contact met het wegdek als die versleten zijn raakt het direkt uw (en die van uw mede passagiers) veiligheid.  Maar onderhoud is niet alleen nodig voor uw veiligheid maar met goed onderhoud voorkomt u ook vaak toekomstige dure reparaties. Een tip combineer uw kleine of grote beurt met de Periodieke APK keuring dat scheelt in de kosten.

Wat is een kleine beurt?

Men denkt soms bij een kleine beurt dat de olie, de banden en de ruitenwissers worden gechecked, maar een kleine beurt is veel meer dan dat bij Autobedrijf De Toekomst. home_04

De auto wordt namelijk bij ons gechecked op de volgende punten: verlichting in de auto, claxon, veiligheidsgordels, verlichting voor en achter, reflectoren, buitenspiegels, binnenspiegel, ruitensproeiers, ruitenwissers, deurscharnieren links en rechts, bumpers, ruiten, remvloeistof, koelvloeistof, V-riemen, brandstofslangen, Motor (lekkage), bandenspanning, reserveband, bandprofiel links en rechts en voor en achter, dikte schijfremmen voor en achter, blokdikte remmen voor en achter, remslangen en leidingen, en standaard wordt het oliefilter vervangen en de motorolie ververst.

Wat kost een klein onderhoudsbeurt?

Een klein onderhoudsbeurt bij Autobedrijf De Toekomst kost vanaf 95 euro afhankelijk van merk en type auto. Deze prijs is uiteraard exclusief evt uit te voeren reparaties.

 

 

 

MAAK VANDAAG
NOG EEN
AFSPRAAK VOOR
UW REPARATIES

MAAK NU ONLINE EENVOUDIG
EEN AFSPRAAK
VOOR UW
APK KEURING