APK: de periodieke autokeuring

De APK oftewel de Algemene Periodieke Keuring is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu (bron: RDW).

De Toekomst apk-erkend

Hoe vaak moet uw auto APK gekeurd worden als u woont in omgeving¬† Schiphol? Afhankelijk van het voertuig, de datum van eerste toelating en het type brandstof, is de APK verplicht vanaf het 3e of 4e levensjaar. Na de eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na 1 of 2 jaar en in sommige gevallen de eerste 2x na 2 jaar en vervolgens om het jaar. Auto’s voor 1 januari 1960 hebben geen APK plicht. Klik hier voor een volledig overzicht!

Wat houdt de APK in?

Op de website van onafhankelijke APK staan de eisen op een rijtje om u goed voor te bereiden op uw APK en daarmee onnodige kosten te voorkomen. Ook kunt u informatie over de eisen die aan de APK worden gesteld. Hier staat ook een volledige lijst weergeven, welke tijdens de APK doorlopen wordt. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de CO2-uitstoot van uw auto, de wielophanging en de carrosserie.

Meer informatie over Garagebedrijf Haarlem vindt u hier!

Neutraal APK-station

Als u zeker wilt zijn van een onafhankelijke APK-keuring in direkte omgeving Schiphol en deze niet bij een merkgarage wilt laten verrichten dan kunt u op de website van onafhankelijke APK een lijst vinden met onafhankelijke keuringsstations dichtbij Schiphol. Verder is het handig om te weten, dat bij sommige garages u wellicht meteen een grote beurt kunt laten uitvoeren in combinatie met de APK. Bij sommige garages in de buurt van Schiphol betaalt u dan namelijk alleen voor de grote beurt en krijgt u de APK-keuring er gratis bij.

 

MAAK VANDAAG
NOG EEN
AFSPRAAK VOOR
UW REPARATIES

MAAK NU ONLINE EENVOUDIG
EEN AFSPRAAK
VOOR UW
APK KEURING