BANDEN AUTO VERVANGEN

Automobilisten stellen steeds vaker het onderhoud van hun auto uit en en blijven rondrijden met banden waar nauwelijks nog profiel op zit, zegt branche organisatie BOVAG. Door de crisis stellen mensen de aanschaf van een ‘nieuwe’ set banden uit, waardoor het gevaar op de weg toeneemt. Op dit moment zouden er 325.000 auto’s rondrijden met banden die zo ver zijn afgesleten dat ze de wet overtreden, aldus Profile Tyrecenter. Indien een automobilist wordt aangehouden en er wordt geconstateerd dat de profieldiepte niet aan de minimale eis van 1,6 mm voldoet, dan kan hij/zij een boete riskeren. Lees hier meer over profieldiepte van banden.

Welke soort banden zijn er?

Er zijn winterbanden en zomerbanden, daarnaast heb je ook nog all-seasons banden en runflatbanden. All-seasons-banden zijn vierseizoenen banden en zijn banden met een combinatie van de belangrijkste eigenschappen van zomerbanden en winterbanden. Lees hier meer over all-seasons banden.

Wisselen van banden

 

winterband-versus-zomerbandIn principe moet je twee keer per jaar wisselen van banden namelijk van zomer- naar winterbanden en uiteraard weer van winterbanden naar zomerbanden. Wij kunnen ook de zomerbanden en winterbanden ook voor u veilig opslaan tegen geringe kosten.

Nieuwe banden of gebruikte banden?

In feite is dit gewoon een financiële keuze. Natuurlijk zijn kwalitatief nieuwe banden een betere keuze als je het vergelijkt met gebruikte banden, dus wanneer uw budget het toelaat kies dan voor nieuwe banden. We kunnen banden leveren van alle merken.

We kunnen al een nieuwe autoband leveren vanaf 30 euro!

Een gebruikte autoband is al leverbaar vanaf 10 euro per stuk.

 

MAAK VANDAAG
NOG EEN
AFSPRAAK VOOR
UW REPARATIES

MAAK NU ONLINE EENVOUDIG
EEN AFSPRAAK
VOOR UW
APK KEURING