SCHOKDEMPERS VERVANGEN

Het is best lastig om te merken dat uw schokdempers aan vervangen toe zijn. De vering wordt wat lichter of juist stugger maar ongemerkt past u uw rijstijl erop aan dus merkt u het vaak niet echt op. SchokdempersUw remweg wordt langer dus remt u wat eerder, in de bochten verliest u wat aan controle dus neemt u de bochten wat rustiger. De kans op aquaplaning wordt groter en dit is een gevaarlijke want dat is niet van alledag dus kunt u verrast worden. Verder slijten de banden sneller en verbruikt u meer brandstof maar ook dat zult u niet snel opmerken als u dat niet echt gedetailleerd bijhoudt.

Wat zou er zonder schokdempers gebeuren?

Komt u zonder schokdempers met een wiel in een gat in de weg, dan wordt het wiel tegen de carrosserie gestoten. Hierbij vangt de vering zelf een deel van de stoot op. Daarna ontspant de veer weer en drukt het het wiel in de tegenovergestelde richting. Zelfs bij een kleine beschadiging van het wegdek verliest uw auto dan het contact met de ondergrond en wordt uw remweg langer. Rijden zonder schokdempers is levensgevaarlijk.

Samenvattend versleten schokdempers zorgen voor:

•    Een langere remweg
•    Minder controle in bochten
•    Kans op aquaplaning is groter
•    Uw banden slijten sneller
•    Slijtage chassis
•    Uw brandstofverbruik neemt toe
•    Het rijcomfort wordt minder

Wanneer moet ik mijn schokdempers vervangen?

Zoals gezegd merkt u heSchokdempers vervangen KONI STR Tt niet snel op dat uw schokdempers versleten zijn daarom adviseren u om uw schokdempers elke 80.000 kilometer te laten controleren of direct mee  te laten nemen bij een grote of een kleine beurt.

Wat kost het vervangen van schokdempers?

Afhankelijk van type auto model/merk kost het vervangen van schokdempers doorgaans tussen de 280-420 euro. Voor meer informatie, een vrijblijvende en/of exacte prijsopgave neem telefonisch contact op met ons of stuur een email naar info@autobedrijf-detoekomst.nl

MAAK VANDAAG
NOG EEN
AFSPRAAK VOOR
UW REPARATIES

MAAK NU ONLINE EENVOUDIG
EEN AFSPRAAK
VOOR UW
APK KEURING