Wanneer is mijn auto toe aan een groot onderhoudsbeurt?

“Vroeger” werd standaard een groot onderhoudsbeurt gedaan bij een 20.000 km stand of na 1 jaar op de weg en een klein onderhoudsbeurt bij 10.000 km of na 1 jaar autorijden. Tegenwoordig is er bij nieuwe auto’s minder onderhoud nodig, de kleine onderhoudsbeurt is daardoor een beetje de oude grote onderhoudsbeurt geworden (20.000 km).  home_01

Maar let op uw motor olie moet vaker gepeild en ververst worden en ook uw banden moeten tussendoor zeker gechecked worden.  De banden zijn het enige contact met het wegdek als die versleten zijn raakt het direkt uw (en die van uw mede passagiers) veiligheid.  Maar onderhoud is niet alleen nodig voor uw veiligheid maar met goed onderhoud voorkomt u ook vaak toekomstige dure reparaties. Een tip combineer uw kleine of grote beurt met de Periodieke APK keuring dat scheelt in de kosten.

Wat is een kleine beurt?

Men denkt soms bij een grote beurt nauwelijks verschilt van een klein onderhoudsbeurt maar bij Autobedrijf De Toekomst is het verschil aanzienlijk zo worden standaard de bougies bij benzine auto’s vernieuwd en bij Diesel automodellen de brandstof filters benieuwd, maar ook wordt de versnellingsbak gechecked en schoongemaakt en er zit standaard een APK keuring zit standaard in het pakket van een groot onderhoudsbeurt aan uw auto bij Garagebedrijf Haarlem. home_03

De auto wordt namelijk bij ons gechecked op de volgende punten: verlichting in de auto, claxon, veiligheidsgordels, verlichting voor en achter, reflectoren, buitenspiegels, binnenspiegel, ruitensproeiers, ruitenwissers, deurscharnieren links en rechts, bumpers, ruiten, remvloeistof, koelvloeistof, V-riemen, brandstofslangen, Motor (lekkage), bandenspanning, reserveband, bandprofiel links en rechts en voor en achter, dikte schijfremmen voor en achter, blokdikte remmen voor en achter, remslangen en leidingen, en standaard wordt het oliefilter vervangen en de motorolie ververst.

Wat kost een groot onderhoudsbeurt?

Een groot onderhoudsbeurt bij Autobedrijf De Toekomst kost vanaf 240 euro afhankelijk van merk en type auto. Deze prijs is uiteraard exclusief evt uit te voeren reparaties.

 

 

 

MAAK VANDAAG
NOG EEN
AFSPRAAK VOOR
UW REPARATIES

MAAK NU ONLINE EENVOUDIG
EEN AFSPRAAK
VOOR UW
APK KEURING